Allergimerking

Mattilsynet er et statelig forvaltingsorgan som er satt til å sikre forbrukerne trygg mat og drikke. De gir faglige råd og er med på å sjekke om regelverkene blir fulgt. Fra 13. desember 2014 kom det nye krav til merking av mat i Norge som setter nye krav til matvaremerking.

Det er viktig å skille mellom mat som «ikke er innpakket» og «innpakket mat». Våre produkter egner seg best for merking av mat i buffer, ferskvaredisker på kantiner, kafeer, hoteller, restauranter og butikker. Denne siden omhandler derfor merking av mat som går undere regelverket for «Ikke ferdigpakket mat».

Det er viktig å merke seg at selv om f.eks. en fersk bauget er innpakket i plastfilmer i disken så regnes den som «Ikke ferdigpakket mat». Mat som regnes som «Ikke ferdigpakket mat» har endre krav til merking enn ferdigpakket mat. Det er ikke krav om merking av næringsinnhold og ingredienser for mat som går under «Ikke ferdigpakket mat». Det stilles krav til at all mat merkes med allergener.

Våre løsninger for matvaremerking er tilpasset kravene fra Mattilsynet og vi benytter Norges Astma- og Allergiforbund allergenesymboler.

Her kan du laste ned Mattilsynets informasjonsblad om merking av mat som ikke er innpakket.

Last ned

Her kan du laste ned Norges Astma- og Allergiforbund infohefte.

Last ned